ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.) Μαρώνειας, σε συνδιοργάνωση με την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία,  το Νηπιαγωγείο Ξυλαγανής, το Δημοτικό Σχολείο Ξυλαγανής, και τον Δήμο Μαρώνειας –Σαπών, σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί την Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2024, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024, ώρα 9:30 π.μ. με τίτλο:

«Ταξιδεύοντας με τα φτερά της φύσης»

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ένα ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε περισσότερες από 100 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία περιβαλλοντικών οργανώσεων για την προστασία των πουλιών BirdLife International. Στην Ελλάδα ο συντονισμός των εκδηλώσεων γίνεται από την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία, εταίρο της BirdLife στην Ελλάδα. Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους.

Σας περιμένουμε σε μια μοναδική εκδήλωση αφιερωμένη στους φτερωτούς επισκέπτες μας, όπου θα ανακαλύψουμε την ποικιλία των πουλιών που ζουν στο Εθνικό Πάρκο της ΑΜΑΘ και θα μάθουμε τη σημασία των βιοτόπων και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα μεταναστευτικά είδη πουλιών.

Το υγροτοπικό σύμπλεγμα του Εθνικού Πάρκου είναι ένα από τα σημαντικότερα της Ελλάδας, λόγω της μεγάλης έκτασής του και της μεγάλης βιολογικής, αισθητικής, επιστημονικής, γεωμορφολογικής και παιδαγωγικής του αξίας. Η προστασία του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας είναι κάτι που αφορά όλους μας και αυτό θα επιτευχθεί  με την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και τις δράσεις μέσω της Ευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών, ώστε να περάσει η νοοτροπία αυτή και σε επόμενες γενιές.

Φέτος, η Γιορτή των Πουλιών θα υλοποιηθεί στο χώρο του Δ.Σ. Ξυλαγανής και θα περιλαμβάνει μια σειρά από εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπως ενημέρωση για τα μεταναστευτικά πουλιά στο Εθνικό πάρκο της ΑΜΑΘ, παρατήρηση πουλιών- Birdwatching με τηλεσκόπια και κιάλια, κατασκευή μάσκας πουλιών, κατασκευή λίμνης με ανακυκλώσιμα υλικά για τους μικρούς μας φίλους, εφαρμόζοντας την παιδαγωγική προσέγγιση του Storyline και περιβαλλοντικά παιχνίδια.

#ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ #Γιορτή Πουλιών  #Eurobirdwatch24

 

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *