Όλα κύλησαν «Θρακιώτικα» στη βραδιά γευσιγνωσίας που διοργάνωσε το ΚΠΕ Μαρώνειας στα πλαίσια σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε στο ΚΠΕ Παρανεστίου, σε συνεργασία με το ΚΠΕ Κρεστένων και Ποροϊων, στις 15-17/04/2016 με θέμα: Τα τοπικά προϊόντα σε μια κοινωνία αειφορίας. Το μενού επιμελήθηκε η Υπεύθυνη του ΚΠΕ Μαρώνειας, Κα Δούπα Μαρία Ευθυμία και ήταν εξολοκλήρου εμπνευσμένο από τη Θρακιώτικη γαστρονομία νηστήσιμων εδεσμάτων και είχε τον τίτλο: «Γαστρονομικοί ψίθυροι Θράκης».
Ενδεικτικά το μενού περιελάμβανε τα εξής πιάτα:
Μους σκορδαλιάς με σκόρδο Βύσσας Έβρου και αυγά Λικουρίνου Βιστωνίδας με
πρασινάδες της θάλασσας σε λάδι άνηθου,Βελουτέ πράσινων σπαραγγιών Τυχερού Έβρου,Πλιγούρι με αγριομανίταρα Λειβαδίτη, ανθό σπαραγγιών Τυχερού και νηστήσιμη
μαγιονέζα βανίλιας,Κατσαμάκι και καραμελωμένα κρεμμύδια Έβρου σε πετιμέζι Ροδιού Κομοτηνής,«Θρακιώτικη Μπουγάτσα» γλυκιάς κολοκύθας με πετιμέζι χαρουπιού Κομοτηνής
Στο μενού γευσιγνωσίας συμμετείχαν 85 εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τα τοπικά προϊόντα και τον γαστρονομικό πλούτο της Θρακικής γης,ο οποίος δυστυχώς δεν τυγχάνει της αρμόζουσας προβολής που του αξίζει.
Η Π.Ο του ΚΠΕ Μαρώνειας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς, αλλά και τους διοργανωτές του σεμιναρίου για την πολύ καλή συνεργασία.